طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و مجلسی
به گزارش مجله راهدیو، کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای خطه آذربایجان میباشد . غذای معروفی که به علت طعم خاصی که دارد در همه جای ایران طبخ می گردد و هواداران مخصوص خودش را دارد. با این حال اکثرا برای پخت این غذا از وا رفتن آن گله می نمایند و نمی توانند آن طور که باید، این غذا را درست نمایند. همانطور که می دانید این غذای اصیل ایرانی انواع مختلفی دارد مثل کوفته کله گنجشکی، آذری، ترکی کوفته نخودچی، کوفته مدرن و غیره دارد در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه کوفته تبریزی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- گوشت چرخ نموده: 250 گرم
- لپه: 1 پیمانه
- برنج: 1/3 پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- پیاز: 2 عدد
- پیازچه خرد شده یا تره خردشده: 1 پیمانه
- مرزه تازه خرد شده: 1/3 پیمانه
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 2 قاشق غذا خوری
- پودر جوز هندی: 1/2 قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت
1. برای تهیه کوفته تبریزی اول باید لپه را جداگانه در آب بپزید تا کاملا پخته گردد. سپس برنج را در ظرفی مناسب با نیم پیمانه آب و مقداری نمک و زردچوبه روی حرارت بالا قرار می دهیم تا بجوشد و آب آن کاملا کشیده گردد. پس از آنکه آب برنج کشیده شد آن را کنار بگذارید تا سرد گردد.
2. بعد از این مرحله لپه پخته شده را به همراه یک عدد پیاز و گوشت چرخ نموده داخل همزن بریزید تا کاملا باهم میکس شوند و بعد از میکس کامل مواد را به ظرف بزرگتری منتقل می کنیم و به آن پیازچه یا تره خرد شده به همراه مرزه خرد شده، تخم مرغ ها، برنج نیمه پز، نمک، فلفل، زردچوبه و جوز هندی رنده شده اضافه می کنیم و با دست خوب ورز می دهیم. مواد را آن قدر ورز دهید تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد.
3. برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه، پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا پیازها نیمه طلایی گردد. در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر گردد.
4. بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید. بعد از آن یک پیمانه آب هم درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.
5. هنگام درست کردن کوفته ها، مواد آن را یکبار دیگر ورز دهید و به میزان یک پرتقال از مواد بردارید و به صورت یک گلوله بزرگ داخل سس ها بگذارید. باید دستتان را با آب تر کنید تا کوفته ها به دستتان نچسبد.
6. سپس در ظرف را ببندید و حرارت را بالا ببرید تا کوفته ها در آب سس بجوشند. بعد از جوش آمدن کوفته ها شعله را کم کنید و اجازه دهید 40 دقیقه کوفته ها با حرارت کم بپزند.
7. کوفته آماده است؛ فقط دقت کنید بعد از پخت کوفته ها آنها را در آب سس نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب گردد.
خیلی ها هم وسط کوفته زرده تخم مرغ آب پزشده ، زرشک ، گردو و یا آلو میریزند که دلبخواهیست و اگر دوست داشتید میتوانید آلو و زرشک را خیس دهید و از همه مواد گفته شده مقداری وسط کوفته قرار دهید و یا یکی از آنها را مثلا فقط آلو بگذارید ، که این کار کاملا سلیقه ایست و یا میتوانید مثل ما ساده تهیه کنید.
منبع: تاپ تراول