طرز تهیه خوراک بره با ادویه راس الحانوت؛ طعم اصیل مراکشی
به گزارش مجله راهدیو، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای لذیذ خوراک بره مزه دار شده با ادویه راس الحانوت به مراکش سفر خواهیم کرد.
هوس یک غذای تازه و بین المللی به سرتان زده است؟ از غذاهای همیشگی خسته شده اید؟ نگران نباشید، به آشپزخانه بروید و وسایل خود را آماده کنید. آشپزی یکی از برترین و انرژی بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در فضای امن خانه انجام داد. آشپز درون خود را بیدار کنید و غذایی متفاوت و لذیذ برای خود و اعضای خانواده بپزید تا روزی مملو از هیجان و عطر و طعم سفر به یکی از نقاط جهان را رقم بزنید.
خبرنگارانقصد دارد هر روز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور زیبای مراکش در شمال غربی قاره آفریقا سفر کنیم و غذای لذیذ خوراک بره تجین (Lamb Tagine) مزه دار شده با ادویه راس الحانوت (ras el hanout)، را بپزیم؛ غذایی بسیار خوش طعم که قطعا انگشتانتان را هم با آن خواهید خورد!
خوراک بره تجین مزه دار شده با راس الحانوت چیست؟
راس الحانوت، یک نوع ادویه مخلوط است که بیشتر در کشورهای شمال آفریقا مصرف می گردد و گاهی اوقات برای مزه دار کردن گوشت و ماهی، یا مخلوط کردن با برنج به کار می رود. این ادویه مخلوط، مختص کشور مراکش است، اگرچه کشورهای همسایه آفریقای شمالی نیز از آن استفاده می نمایند.
در هنگام خوردن خوراک بره تجین آرام پز کره ای، استخوان ها زیر دندانتان آب می شوند، زیرا این غذای مخصوص و بسیار لذیذ، ساعت ها در یک قابلمه مخصوص مراکشی به نام تجین (tagine) با بوی معطر راس الحانوت می پزد؛ مخلوطی از ادویه های بی شمار که یکی از مشخصه های مشهور کشور مراکش به شمار می آید.
خاستگاه راس الحانوت
کلمه عربی راس الحانوت به معنای رییس مغازه است. در واقع راس الحانوت، برترین ادویه مغازه است که عطار می تواند به شما ارائه کند. مواد تشکیل دهنده و مقیاس ترکیب آن ها همواره یک راز بوده است و طبق گفته بعضی منابع، راس الحانوت از بیش از 50 ادویه مختلف تشکیل می گردد. افسانه ها و برآورد هایی درباره استفاده از راس الحانوت در حدود دو هزار سال پیش و شروع مسیحیت نیز وجود دارند که هیچ کدام تایید نشده اند.
مواد لازم
برای 4 نفر
برای خوراک بره تجین
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 عدد پیاز پوست کنده و ریز خردشده
- 1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه ساطوری شده
- 1 کیلوگرم گوشت بدون استخوان کتف بره که به تکه های بزرگ برش خورده باشد
- 2 قاشق چای خوری راس الحانوت (طرز تهیه آن در ادامه ارائه شده است)
- 2 عدد چوب دارچین
- 300 میلی لیتر آب
- 800 گرم گوجه فرنگی خردشده
- 3 عدد برگ بو
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
- 175 گرم برگه زردآلوی خشک
- 1 عدد انار و برگ گشنیز برای سرو
مواد لازم برای راس الحانوت
- نصف قاشق چای خوری دانه هل بو داده شده
- نصف قاشق چای خوری دانه رازیانه بو داده شده
- 1 قاشق چای خوری زیره سبز بو داده شده
- 1 قاشق چای خوری تخم گشنیز بو داده شده
- 1 قاشق چای خوری دارچین
- 1 قاشق چای خوری زردچوبه
- 1 قاشق چای خوری فلفل قرمز
- 2 قاشق چای خوری پاپریکای شیرین
- 1 قاشق چای خوری نمک
- نصف قاشق چای خوری شکر
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه تند
- 2 عدد میخک کامل
- یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده
دستور پخت
1. روغن را در یک قابلمه بزرگ و عمیق و ترجیحا سفالی یا شیشه ای بریزید و گرم کنید. اگر قابلمه مخصوص پخت دیزی دارید، می توانید از آن بهره ببرید.
2. پیازها را داخل قابلمه بریزید و سرخ کنید تا نرم شوند. زنجبیل را بیفزایید و هم بزنید. سپس تکه های گوشت بره را کم کم اضافه نموده و سرخ کنید تا کمی تغییر رنگ دهند. در حین سرخ کردن، گوشت ها را برگردانید تا دو طرف آن ها کاملا تفت بخورد.
3. تمام مواد لازم برای راس الحانوت را در یک هاون، مخلوط کنید و بکوبید. سپس 2 قاشق چای خوری از آن را به گوشت بره اضافه کنید و بقیه آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.
4. چوب های دارچین را به محتویات قابلمه اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه بپزید. گوجه ها و آب را بیفزایید و آن قدر حرارت دهید تا مخلوط به جوش بیفتد. گاهی آن را هم بزنید. سپس برگ بو، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید، زیر گاز را کم کنید و به مدت 2 ساعت بپزید تا گوشت ها کاملا نرم و ترد شوند.
5. زردآلوها را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر بپزید.
6. خوراک بره تجین مزه دار شده با راس الحانوت را با دانه های انار و برگ گشنیز تزئین نموده و سرو کنید.
سفر به مراکش با طعم راس الحانوت
تصور کنید در هزارتوی کوچه های مراکش در حال گشت و گذار هستید و در هر لحظه با یک چیز جالب و متفاوت روبه رو می شوید؛ از صداهای بلند و گوشخراش افراد در حال مبادله کالا گرفته تا موسیقی عربی، رنگ های سرزنده قباها، چهارپایان باربر و افرادی که با نواختن موسیقی، مار را به پایکوبی وادار می نمایند.
در این میان، عطر قوی گوشت بره پخته شده شما را تحریک می نماید و ناگهان خود را در حال حرکت به سمت یک رستوران روف تاپ دنج، می بینید؛ جایی که قرار است اولین خوراک بره تجین خود را بخورید. زمانی که گارسون قابلمه مخصوص پخت این خوراک را بر سر میز شما می آورد و در آن را بر می دارد، تمام فضا مملو از عطر و بخار وسوسه نماینده این غذا می گردد.
با گذاشتن اولین تکه گوشت در دهان و مزه کردن آن زیر زبان، طعم چرب و روغنی آن شما را شگفت زده خواهد نمود. طعم های شیرین، تند، گرم و قوی ادویه راس الحانوت، این غذا را تبدیل به وعده ای لذیذ و منحصربه فرد می نماید.
یک جرعه چای نعنا یا آب انار تازه بنوشید، کمی نان برای خود تکه کنید و دوباره و دوباره به سراغ خوراک بره لذیذ مزه دار شده با راس الحانوت بروید.
اگر تا به امروز هریک غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان را پخته اید یا اطلاعاتی در مورد سایر غذاهای معروف مراکش دارید، نظرات خود را بنویسید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet