طرز تهیه هلی آش یا آش هلی با دستور پخت گرگان
به گزارش مجله راهدیو، شاید تا به الان طرز تهیه هلی آش را دنبال نکرده باشید و ندانید که این آش چیست. به این منظور، باید بگوییم که یکی از غذاهای محلی گنبد کاووس، هلی آش یا آش گوجه سبز بوده که فواید بی شماری دارد. یک غذای مفید و پرخاصیت که در کنار طعم و مزه بی نظیر می تواند بدنی سالم و قوی را به شما هدیه کند. این آش که یک غذای سنتی گلستان به شمار میرود، در میان انواع آش محلی گرگان، پرخاصیت ترین و مفیدترین است.
آش هلی سرشار از کربوهیدرات، پتاسیم، سدیم، فسفر، فیبر، کلسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، روی یا زینک، مس، آهن، سلنیوم، قند ساکاروز، اسید سیتریک، اسید فولیک، گلوکز، فروکتوز و … است. ضمن اینکه ویتامین های A، B، E،D و C به وفور در آن وجود دارند. در این مطلب طرز تهیه هلی آش، یکی از غذاهای محلی گنبد کاووس را آموزش می دهیم، پس با ما همراه باشید.
آش هلی (آش گوجه سبز) | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 4 ساعت |
مقدار سختی | میانه |
مقدار کالری در هر قاشق غذاخوری | 28 کیلوکالری |
طرز تهیه هلی آش خوشمزه
اگر در پی یک غذای تازه و محلی با طعمی بی نظیر و خواص زیاد هستید، پیشنهاد می کنیم هلی آش را امتحان کنید. به دلیل فواید بی شمار آش هلی، در ادامه با طرز تهیه مرحله به مرحله این آش همراه ما باشید. البته، اگر قصد سفر به استان گلستان را دارید بهتر است تا با بهترین و معروفترین رستوران و فست فودهای شهر گنبدکاووس آشنا شوید تا بتوانید غذاهای محلی این شهر مانند آش هلی را در آنجا امتحان کنید.
مواد اولیه برای تهیه آش هلی آسان
مواد اولیه برای تهیه آش گوجه سبز، غذای سنتی گنبد کاووس شامل موارد زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نخود | 1 پیمانه |
لوبیا | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
کدو | 1 عدد |
گوجه سبز یا هلی | به مقدار لازم |
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) | 1 کیلوگرم |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
شکر سرخ | 1 قاشق مرباخوری |
پیاز داغ و نعناع داغ (برای تزئین) | به مقدار لازم |
دستور پخت آش هلی (گوجه سبز)
برای تهیه هلی آش که یک غذای سنتی گنبد کاووس است، مانند هر آش دیگری باید صبور باشید. طبخ آش خوش طعم و لذیذ راز و رمزهای خود را دارد.
- مرحله اول: در اولین گام از طرز تهیه هلی آش یا آش گوجه سبز شما باید حبوبات خود شامل نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده باشید. خیس کردن حبوبات کمک می کند تا نفخ آن ها گرفته شده و همچنین در زمان طبخ، حبوبات نرم تری داشته باشید.
- مرحله دوم: قبل از هر کاری آب حبوبات خیس خورده را دور بریزید؛ سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. حبوبات را درون قابلمه ریخته و بر روی آن ها آب بریزید. قابلمه را بر روی حرارت میانه و ملایم قرار دهید تا حبوبات به آرامی طبخ شده و نرم شوند.
- مرحله سوم: بهتر است که یک ساعت قبل از شروع پخت آش، برنج را خیس کرده باشید. بعد از اینکه حبوبات به طور کامل پخته شدند، آماده انجام بقیه مراحل آش شوید.
- مرحله چهارم: ابتدا آب برنج را خالی کرده و آن را نیز بر روی حبوبات کاملاً پخته شده بریزید. سپس به سراغ سبزیجات آش رفته و آن ها را پاک کنید.
- مرحله پنجم: سبزیجات را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید؛ سپس آن ها را در یک سبد بریزید و اجازه دهید که آب سبزیجات کاملا گرفته شود.
- مرحله ششم: حالا سبزیجات را ساطوری و خرد کرده و به ترکیب حبوبات و برنج اضافه نمایید. دقت کنید که قابلمه به حد کافی آب داشته باشد؛ سپس درب قابلمه را ببندید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شده و جا بیفتند.
- مرحله هفتم: کدوها را شسته و پوست آن ها را تمیز کنید؛ سپس به صورت نگینی خرد کرده و درون قابلمه بریزید. حالا مواد آش را مجدداً هم بزنید تا طعم یکدیگر را به خود بگیرند.
- مرحله هشتم: سپس درب قابلمه را ببندید تا تمام مواد به خوبی نرم و پخته شوند. تقریباً بعد از 30 دقیقه الی 45 دقیقه زمان اضافه نمودن بقیه مواد است. در این مرحله گوجه سبزها را شسته و خشک کنید.
- مرحله نهم: گوجه سبزها را به همراه زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، کمی روغن و شکر سرخ به قابلمه آش اضافه کنید. تمام مواد را با هم ترکیب کرده و هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. تقریباً بعد از 1 ساعت آش هلی شما آماده است.
- مرحله دهم: در آخرین گام از طرز تهیه آش هلی ، بعد از آماده شدن این آش لذیذ و خوش طعم، کافیست آن را در ظرف سرو نهایی کشیده و با کمی نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
در پایان طرز تهیه آش هلی به روش محلی توجه داشته باشید که این آش سنگین و بسیار مقوی است؛ پس بهتر است که آن را برای وعده ناهار مورد استفاده قرار دهید.
نکات طرز تهیه آش هلی به روش محلی
در این قسمت چند نکته طلایی برای طرز تهیه هلی آش را معرفی می کنیم تا این آش طعم بی نظیر و جذابی برای شما داشته باشد.
- در مدت زمان خیس کردن حبوبات چند بار آب آن ها را عوض کنید.
- اگر حبوبات را از شب قبل از طبخ آش خیس کنید، روز بعد مدت زمان کمتری را به تهیه آش اختصاص خواهید داد.
- استفاده از کدو در ترکیبات این آش کاملا سلیقه ای است و در صورت عدم تمایل می توانید آن را حذف کنید.
- گوجه سبز و شکر سرخ را باید در انتهای طبخ آش به آن اضافه نمود.
خواص آش هلی
جالب است بدانید که هلی آش علاوه بر طعم بی نظیر خواص بسکمک دارد. آش هلی سرشار از کلسیم است که به تقویت دندان ها و استخوان ها کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. همچنین این آش باعث تقویت عمومی بدن شده و از بروز آرتروز نیز پیشگیری خواهد کرد. در نهایت این آش با ترکیبات موثر و خاص خود می تواند فشار خون، چربی خون و قند خون را کنترل کرده، گلبول های قرمز را افزایش دهد و کم خونی شما را برطرف کند.
خوردن آش هلی پوست و مو را ترمیم کرده، سیستم قلب و عروق را تقویت می کند و موجب جوانسازی اندام های داخلی و خارجی و جلوگیری از بروز پیری زودرس در بدن می شود. این غذا منبع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است که می تواند نیاز روزانه بدن را تامین کند. این آش می تواند سیستم عصبی شما را تقویت کند، عملکرد مغز را بهبود ببخشد، سطح حافظه را ارتقا داده و از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند. آش گوجه سبز با ترکیبات بی نظیر خود عملکرد روده ها و معده را تقویت کرده و مشکل یبوست را نیز برطرف می کند. پس از تهیه این آش غافل نشوید!
طبخ آش هلی گرگان، خوشمزه و آسان
در این مطلب به طرز تهیه هلی آش به همراه نکات مهم آن پرداختیم. درست است که خرید کباب گنبد کاووس و دیگر شهرها راحتی خود را دارد، اما پیشنهاد می کنیم که این آش را نیز امتحان کنید. بدون شک بعد از طبخ این غذای محلی گرگان متوجه خواهید شد که هلی آش فواید بی شماری دارد. در پایان، اگر قصد داشتید چند نوع غذا سفارش دهید، از خبرنگاران کمک بگیرید. با سفارش آنلاین غذا گرگان می توانید انواع غذاهای سنتی و کباب ها را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
در پایان، تجربیات خود را از تهیه آش هلی یا خوردن آن با ما و دیگر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ فود