صفر تا صد نوشیدنی های ورزشی، شرایط مصرف قبل، حین و بعد از ورزش

به گزارش مجله راهدیو، مقدار مصرف نوشیدنی ورزشی بستگی به مواردی مانند دمای بیرون و مقدار عرق کردن دارد و ورزشکاران باید به شرایطی که مصرف این نوشیدنی برای بدن ایجاد می کند، توجه ویژه داشته باشند.

صفر تا صد نوشیدنی های ورزشی، شرایط مصرف قبل، حین و بعد از ورزش

به گزارش خبرنگاران، نوشیدنی های ورزشی موادی هستند که از آب، قندها، مقادیر کمی مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم و گاهی از مواد دیگری تشکیل شده اند و با مقادیر خاصی از سدیم و شکر ساخته می شوند تا جذب آن برای بدن آسان تر شود.

قبل از ورزش

بر اساس این مطلب که از سوی محمد مهرتاش، مسئول کمیته تغذیه هیأت پزشکی ورزشی استان کرمان تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار خبرنگاران قرار گرفته، آمده است: نوشیدنی های ورزشی ممکن است قبل از یک رویداد برای تنظیم دقیق مصرف مایعات و سوخت (کربوهیدرات) مفید باشند و کربوهیدرات موجود در نوشیدنی های ورزشی می تواند مقدار کربوهیدرات را افزایش دهد، در حالی که سدیم اضافه شده ممکن است باعث کاهش مقدار ادرار قبل از شروع ورزش شود.

در حین تمرین

نوشیدنی های ورزشی در درجه اول برای استفاده در حین تمرین که بیش از 90 دقیقه طول می کشد با ارائه بهترین حالت مایعات و سوخت، طراحی شده اند. همچنین ممکن است به ورزشکاران این امکان را بدهند که با تأمین انرژی عضلات فعال و مغز، تمرینات طولانی تر و موثرتری را در تمرینات و مسابقات داشته باشند.

ریکاوری

نوشیدنی های ورزشی می توانند با جایگزینی مایعات و الکترولیت های از دست رفته در عرق به ذخیره مجدد ذخایر گلیکوژن با هدف بازیابی تغذیه کمک کنند و اگر بین جلسات تمرینی یا مسابقه زمان محدودی وجود داشته باشد، نوشیدنی هایی با محتوای سدیم بیشتر ممکن است باعث آبرسانی موثرتر شود.

در عین حال برای برآوردن همه اهداف ریکاوری، مصرف نوشیدنی های ورزشی باید با غذاها و مایعاتی که کربوهیدرات، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری برای ریکاوری را تأمین می کنند، همراه شود.

عوارض جانبی احتمالی؛ ناراحتی دستگاه گوارش

مصرف زیاد نوشیدنی های ورزشی می تواند باعث ناراحتی های گوارشی شده و توصیه می شود ورزشکاران مقدار کمی از نوشیدنی را به طور مکرر (و نه مقدار زیادی در یک بار) و به صورت آزمایشی در طول تمرین بنوشند.

سلامت دندان

غذاها و مایعات اسیدی یکی از عوامل مرتبط با فرسایش مینای دندان است. نوشیدنی های ورزشی همراه با آب میوه، نوشابه، چای و قهوه همه نمونه هایی از مایعات اسیدی هستند و بعید است که استفاده از نوشیدنی های ورزشی به تنهایی باعث فرسایش دندان شود. با این حال، ورزشکارانی که از مقادیر زیادی نوشیدنی های ورزشی به مدت طولانی استفاده می کنند، باید به بهداشت دندان توجه بیشتری داشته باشند.

مقدار مصرف نوشیدنی ورزشی

مقدار مصرف نوشیدنی ورزشی بستگی به مواردی مانند دمای بیرون و مقدار عرق کردن دارد و بیشتر مردم می توانند با رعایت نکاتی، نیاز مایعات خود را برطرف کنند.

ابتدا اینکه حدبیشتر چهار ساعت قبل از انجام یک ورزش، به آرامی حدود پنج تا هفت میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مایعات بنوشند و این تقریبا یک تا 2 فنجان آب یا نوشیدنی ورزشی است و این مقدار بسته به وزن بدن متفاوت خواهد بود. اگر طی 2 ساعت بعد ادراری تولید نشود یا رنگ آن تیره باشد، به آرامی نیم تا یک و نیم فنجان دیگر آب یا نوشیدنی ورزشی بنوشید و باید توجه داشته باشید که نوشیدن را زود و منظم شروع کنید تا به جایگزینی تمام آب از دست رفته در اثر تعریق کمک کند. همچنین اگر خیلی عرق می کنید، از تجهیزات ورزشی زیاد یا در گرما ورزش استفاده می کنید، باید مایعات بیشتر مصرف کنید.

آیا نوشیدنی های ورزشی بی خطر هستند؟

استفاده از بیشتر مارک های نوشیدنی های ورزشی بی خطر است. وقتی یک نوشیدنی ورزشی حاوی کافئین، گیاهان دارویی یا سایر مواد غیرقابل کنترل باشد، نگرانی های ایمنی وجود دارد. کربوهیدرات ها و مواد معدنی مانند سدیم تنها ترکیباتی هستند که برای ایمنی و عملکرد ثابت شده اند و از ترکیبات دیگر مانند گیاهان، اسیدهای آمینه و کافئین اجتناب کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 21 مهر 1400 بروزرسانی: 21 مهر 1400 گردآورنده: rahdio.ir شناسه مطلب: 118

به "صفر تا صد نوشیدنی های ورزشی، شرایط مصرف قبل، حین و بعد از ورزش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صفر تا صد نوشیدنی های ورزشی، شرایط مصرف قبل، حین و بعد از ورزش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید