طرز تهیه کوکی شکلاتی در خانه؛ ترد و خوشمزه

به گزارش مجله راهدیو، کوکی شکلاتی هم مانند کیک شکلاتی از شیرینی های پرطرفدار و خوشمزه است؛ کوکی ها، بیسکوئیت های خوشمزه ای هستند که در انواع مختلفی مثل کوکی شکلاتی و کوکیز بادام و … درست میشوند. در ظاهر ممکن است فکر کنید بیسکوییت کوکی بسیار سفت و خشک است؛ در حالی که اگر این نوع شیرینی ها به شیوه درست طبخ شوند بسیار ترد و در عین حال نرم هستند.

طرز تهیه کوکی شکلاتی در خانه؛ ترد و خوشمزه

کوکی شکلاتی که در خبرنگاران بلاگ به آموزش آن میپردازیم بسیار خوشمزه با رویه ترد و و قسمت میانی نرم با حالت کشسان است و بافت کیکی ندارد.

مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی:

با مواد زیر در حدود 18 الی 20 عدد کوکی میتونید درست کنید.

آرد سفید قنادی120 گرم معادل 1 پیمانه
پودر کاکائو25 گرم معادل 3 قاشق سوپ خوری
کره115 گرم معادل 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای150 گرم معادل 3/4 پیمانه
زرده تخم مرغ2 عدد
نمک1/4قاشق چایخوری
بکینگ پودر3/4 قاشق چایخوری
جوش شیرین1/2 قاشق چایخوری
شکلات چیپسی تلخ90 گرم یا 1/2 پیمانه
شکلات چیپسی نسوز و ضد حرارت برای روی کوکیبه اندازه لازم

نحوه درست کردن کوکی شکلاتی بدون همزن برقی:

1- کره هم دمای محیط و شکر قهوه ای رو با لیسک کاملا مخلوط میکنیم تا به خورد هم برن و کاملا یکدست بشن. (در صورت دلخواه میتونین شکر قهوه ای رو با شکر سفید جایگزین کنین؛ اما شکر قهوه ای طعم بهتر و لذیذتری نسبت به شکر سفید داره).

2- زرده های تخم مرغ رو اضافه میکنیم و با لیسک مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشن.

3- آرد، بکینگ پودر ، جوش شیرین و پودر کاکائو رو داخل ظرفی مخلوط میکنیم و دو بار الک میکنیم.

4- مخلوط بالا رو به مواد داخل ظرف اضافه میکنیم. و بعد نمک رو هم اضافه میکنیم.

5- با لیسک مواد رو مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشن. در آخر شکلات چیپسی رو اضافه و کاملا مخلوط میکنیم.

6- داخل سینی فر کاغذ روغی پهن میکنیم، از مواد گلوله های 30 گرمی برمیداریم. (با کمک ترازو)، داخل دست گرد میکنیم و در سینی با فاصله قرار میدهیم. چون بعد از پخت پهن و باز میشن اگه فاصله کم باشه، بهم میچسبن! در صورتی که ترازو دسترسی ندارین، با دست به اندازه گردو از مواد بردارین و سعی کنین همشون تقریبا هم اندازه باشن. همچنیم میتونید از پیمانه معادل 30 گرم استفاده کنید.

7-روی کوکی ها شکلات چیپسی نسوز (به دلخواه) قرار میدیم و کمی با دست فشار میدیم. شیرینی رو به مدت 30 الی 60دقیقه داخل یخچال قرار میدیم. (استراحت دادن کوکی ها داخل یخچال قبل پخت باعث بالا رفتین کیفیت کوکی شما میشه)

8- بعد از طی این زمان، شیرینی ها رو داخل فر 180 درجه که از قبل گرم شده به مدت 10 دقیقه قرار میدیم.

نکته: موقع خارج کردن کوکی از فر، روی کوکی کاملا شل و نرمه! فکر نکنین که نپخته؛ اجازه بدین توی سینی کاملا خنک بشه و خودش رو بگیره و به بافت نرم و ترد برسه. (ممکنه با دیدن نرم بودنشون بخواین کوکی ها را مدت بیشتری توی فر بزارین. این کار باعث خشک شدنشون میشه.)

نکات مهم در پخت کوکی شکلاتی:

  • سینی خود فر مناسب پخت کوکی نیست و جنس و رنگ تیره اون باعث میشه کف کوکی ها بسوزه بهتره از سینی رنگ روشن مثل گالوانیزه به جای سینی اصلی فر استفاده کنین.
  • به هیچ وجه از اندازه شکلات کم نکنین؛ اما میتونید اندازهی از اون رو با گردو، فندق یا بادام خرد شده جایگزین کنین در ضمنً میتونید برای زیبایی، قبل از پخت تعدادی چیپس شکلات یا اندازهی گردو روی کوکی ها بچینید.
  • این کوکی داخل ظرف در دار و در فضای خونه تا چند روز نرم باقی میمونه و قابل مصرفه. اگه کوکی رو داخل یخچال نگه داری کردید، توجه کنین که به علت داشتن کره بعد از در آوردن از یخچال کمی سفت میشه پس اجازه بدین به دمای محیط برسه و بعد مورد مصرف قرار بدین.
  • علت گلوله و گرد کردن خمیر قبل از گذاشتن داخل فر، اینه که معمولا شیرینی هایی که توشون کره به اندازه قابل توجه استفاده میشه موقع پخت توی فر خودشون رو پهن میکنن! باید دقت داشته باشید که گلوله های خمیری که درست کردید رو پهن نکنید و به همون شکل توپی توی فر بذارید تا در حین پخت که پهن میشه خیلی نازک و خشک نشه.
  • حتما قبل از گذاشتن همه شیرینی ها داخل فر، یک عدد کوکی رو روی یک کاغذ روغنی کوچیک داخل فر قرار بدین تا زمان پخت و بافت شیرینی بعد از خنک شدن دستتون بیاد و بقیه کوکی ها رو با خیال راحت داخل فر قرار بدین.
  • استفاده از کاکائو و شکلات مرغوب باعث خوش طعم شدن کوکی های شما میشه؛ بهتره از کاکائوی هلندی یا ترک استفاده کنین.
  • استفاده از چیپس شکلاتی تلخ، باعث ایجاد نوعی توازن در اندازه شیرینی کوکی میشه! بسته به ذائقه تون میتونین از شکلات چیپسی معمولی و شیرین هم استفاده کنین اما توجه کنین که این امر باعث بیشتر شدن شیرینی کوکی شما میشه.
  • معمولا توی همه خونه ها بکینگ پودر و جوش شیرین پیدا میشه. اما گاهی اوقات هنگام استفاده از این محصولات به این فکر میکنیم که مدت ها از خرید اونها گذشته و آیا هنوز تاریخ مصرف و کارایی دارن؟ برای اینکه قبل از استفاده از این مواد و خراب شدن کارتون در صورت گذشتن تاریخ مصرف، متوجه تاریخ دار بودنشون بشین میتونین این تست ها رو انجام بدین:
  1. تست گذشتن تاریخ مصرف جوش شیرین: نصف پیمانه آب داغ را با یک چهارم قاشق چایخوری سرکه مخلوط کنید. حال یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. اگر بلافاصله حباب ایجاد نشد، تاریخ مصرف جوش شیرین شما گذشته.
  2. تست گذشتن تاریخ مصرف بیکینگ پودر: نصف پیمانه آب داغ را با نصف قاشق چایخوری سرکه مخلوط کنید و نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر به آن اضافه کنید. اگر بلافاصله حباب ایجاد نشد، تاریخ مصرف بیکینگ پودر شما گذشته.

    علاوه بر این روش برای تست بکینگ پود،ر میتونین یک قاشق ماست رو با نصف قاش چایخوری بکینگ پودر مخلوط کنین. اگه بعد از گذشت چند ثانیه ماست حالت حباب دار پیدا کرد، یعنی بکینگ پودر شما سالم است.

کوکی شکلات تلخ:

شکلات های چیپسی تلخ که در دستور بالا ذکر شد، طعم تلخی به کوکی نمی دهند. اگر طرفدار طعم تلخ شکلات هستید و شیرینی های با طعم تلخ را می پسندید، کوکی شکلاتی تلخ می تواند گزینه خوبی برای شما باشد. برای تهیه کوکی شکلات تلخ می توانید شکلات های چیپسی را از دستور حذف کنید و به جای آن 3 تکه بزرگ شکلات تلخ ذوب کنید و آن را در مرحله 5 به جای شکلات های چیپسی، به مخلوط اضافه کنید.

از آنجا که کاکائو و شکلات باعث خوش مزه تر شدن همه کیک ها و شیرینی ها میشود، کوکی شکلاتی یکی از دسرهای شکلاتی خوشمزه برای عصرانه و میل کردن همراه با چای یا قهوه است، از دیگر شیرینی های شکلاتی که بدون فر میتوان درست کرد، شیرینی برشتوک است. سوالت و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.

منبع: اُکالا
انتشار: 9 دی 1400 بروزرسانی: 9 دی 1400 گردآورنده: rahdio.ir شناسه مطلب: 201

به "طرز تهیه کوکی شکلاتی در خانه؛ ترد و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکی شکلاتی در خانه؛ ترد و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید