طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا آماده در خانه
به گزارش مجله راهدیو، شیرینی دانمارکی از نوستالژی ترین شیرینی هایی محسوب می گردد که با تماشا آن در پشت ویترین شیرینی فروشی ها دلمان برای داشتن آن غنج می رود. کافی است این شیرینی خوشمزه از فر بیرون بیاید تا مدهوش عطر آن شوید. شاید با قرارگیری این شیرینی در دسته شیرینی های خشک، آن را مناسب پذیرایی در تولد و جشن ها ندانید اما سخت در اشتباه هستید. تنها کافی است آن را با دستور تهیه شیرینی دانمارکی در توستر درست کنید تا متوجه منظورمان شوید. اگر روزی هوس این شیرینی کلاسیک را کردید تنها کافی است طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا آماده را بخوانید. با این دستور به راحتی و در سریع ترین زمان می توانید آن را در خانه برای دورهمی ها و جشن هایتان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا آماده
- خمیر هزارلا آماده یک بسته
- شیر دو و نیم پیمانه
- شکر یک پیمانه
- آرد یک پیمانه سر خالی
- کره یک قاشق غذاخوری
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- پودر قند به میزان لازم
طرز تهیه شیریین دانمارکی با خمیر هزارلا آماده
1. کرم شیرینی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی به سراغ تهیه کرم آن باید بروید. نیمی از شکر، شیر و کره را در یک تابه با هم مخلوط کنید. سپس تابه را روی حرارت بگذارید تا به روش بن ماری ذوب گردد. در ادامه مابقی شکر را با آرد مخلوط کنید. آن را کم کم به مواد اضافه کنید. مواد داخل تابه را هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته گردد. در ادامه این مرحله باید گلاب و وانیل را هم داخل تابه بریزید. مواد را مجدد هم بزنید. زمانی که مواد به سختی از روی لیسک یا قاشق تان ریخت باید تابه را از رو حرارت بردارید چراکه به غلظت کافی رسیده است. برای مواد میانی شیرینی می توانید در مطالب قبلی دستور تهیه کرم شیرینی دانمارکی با نشاسته ذرت را هم می توانید بخوانید.
نکته 1: با توجه به ذائقه تان هل را می توانید جایگزین وانیل کنید.
نکته 2: کرم نباید شل باشد چراکه هنگام پخت از خمیر بیرون می زند.
2. خمیر را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا آماده باید خمیر را از نایلون خود خارج کنید. خمیر را برای هواگیری روی سطح کارتان قرار دهید. دورتادور خمیر را با یاری یک چاقوی تیز مقدار نیم سانتی متر برش دهید. سپس خمیر را به شکل مستطیل باز کنید. فر را با دمای درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای پخت گرم گردد. حال کرم را داخل قیف شیرینی پزی بریزید تا آماده باشد. حال که خمیر هزارلا در دسترس تان است تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا را هم می توانید امتحان کنید.
3. شیرینی دانمارکی را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا آماده، کرم شیرینی را به صورت خطی روی خمیر بریزید. آن را روی سطح خمیر پخش کنید. سپس با یاری دستان خود خمیر هزارلا را ببندید. درزهای اضافه آن را خوب صاف کنید. حال خمیر را به مقدار های دلخواه برش دهید. داخل سینی فرتان یک کاغذ روغنی پهن کنید. خمیرهای برش زده را با فاصله از هم داخل آن بچینید. سینی را برای 10 دقیقه با دمای 200 درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید. بعد از 10 دقیقه دمای فر را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. 10 دقیقه دیگر هم زمان دهید تا شیرینی ها با این دما پخته شوند. برای مواد میانی خمیر می توانید تهیه کرم پیراشکی را هم مدنظرتان داشته باشید.
نکته: پخت دو مرحله ای به لایه لایه شدن شیرینی و ظاهر زیبای آن یاری می نماید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا آماده
شیرینی دانمارکی در میان ایرانی ها بسیار محبوب است و برترین گزینه برای پذیرایی در میهمانی ها محسوب می گردد. با خواندن این دستور و نکات تکمیلی آن نه تنها در زمان صرفه جویی می کنید بلکه با ابتدایی ترین مواد هم می توانید خوشمزه ترین شیرینی را درست کنید.
پخت شیرینی دانمارکی بدون فر
مراحل تهیه شیرینی دانماکی در تابه تفاوتی با فر ندارد تنها باید کف تابه دوطرفه تان را کاغذ روغنی بیاندازید. سپس خمیرهای شیرینی را داخل آن بچینید. در تابه را با دم کنی مناسب خوب بپوشانید. یک شعله پخش کن رو گاز قرار دهید. تابه را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی و در مدت 30 دقیقه پخته شوند. با وجود خمیر هزارلا آماده حتما دستور تهیه کروسان با خمیر هزارلا را هم بخوانید.
علت سفتی شیرینی دانمارکی
پف شیرینی دانمارکی به زیبایی ظاهری آن بسیار یاری می نماید اما به دلایل مختلف هنگام پخت پف نکرده و سفت می گردد. این مسئله دلایل مختلفی را شامل می گردد که در ادامه به صورت تیتروار به آن اشاره خواهیم کرد:
- رعایت نکردن میزان شیر
- استفاده بیش از حد از شکر
- حل نشدن شکر
- گرم نبودن فر
تزئین شیرینی دانمارکی
شاید گمان کنید شیرینی دانمارکی را نمی توان تزئین کرد اما برترین تزئین آن رومال کردن با زعفران و تخم مرغ است که ظاهرشان را مجذوب کننده و براق می نماید. برای روی شیرینی هم می توانید کنجد، مغز تخمه آفتاب گردان، خرده پسته و بادام بریزید. از خواندن طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه غافل نشوید چراکه تمامی نکات پخت شیرینی در آن گفته شده است.
نگه داری شیرینی دانمارکی
نگه داری شیرینی دانمارکی همچون پخت آن بسیار مهم است چراکه باید طعم و بافت آن حفظ گردد. آن را داخل یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید تا خشک نگردد. قرار دادن شیرینی دانمارکی در معرض هوای آزاد، به مرور خشک شده و طعم آن تغییر خواهد نمود. برترین زمان مصرف این شیرینی کلاسیک و خوشمزه یک هفته تا 10 روز است.
منبع: کتاب کاله