عجیب ترین میوه هایی که تا به حال ندیده اید (قسمت دوم)

به گزارش مجله راهدیو، سالاک/ میوه مار مانند

نام میوه مار مانند یا سالاک، (Salak) از پوست پولکی و قرمز-قهوه ای آن گرفته شده است. این میوه از نخلی کوچک (salacca zalacca) بومی کشورهای مالزی، اندونزی، بالی و تیمور حاصل می گردد. این نخل ساقه برگ های بلند و پر از خار دارد و میوه در قاعده نخل رشد می نماید. حتی پوست میوه دارای خارهایی ریز است که اغلب پیش از فرستادن میوه به بازار آن ها را جدا می نمایند. هر سالاک به میزان انجیری میانه با نوکی تیز است. پوست سالاک به راحتی جدا می گردد و گوشت آن در چندین تکه و مشابه حبه های سیر است. هر حبه میوه، دانه ای جداگانه دارد. در بعضی گونه ها بافت میوه خشک و ترد است در حالی که در دیگر میوه ها نرم و آبدار است. طعم گوشت این میوه تا حدی ترش و شیرین است و اغلب طعم آن ترکیبی از موز، آناناس و گلابی توصیف می گردد. حدود سی نوع متفاوت از تیپ های سالاک وجود دارد. گران ترین نوع این میوه گولاپاسیر نام دارد که شیرین ترین و کوچک ترین نوع آن است.

عجیب ترین میوه هایی که تا به حال ندیده اید (قسمت دوم)

سیب ستاره

این میوه بنفش رنگ از گونه ای به نام cainnito فراوری می گردد که بومی حوزه کارائیب است و درختانی بزرگ دارد. سیب ستاره میوه ای به رنگ بنفش با طعم شیرین و مطبوع است. بعلاوه گونه هایی با رنگ پوست سبز نیز دیده شده است. این میوه گرد قطری حدود 5 تا 8 سانتی متر دارد. هر سیب ستاره حدود ده دانه قهوه ای رنگ سفت و مسطح دارد. این میوه قشری کلفت داشته که پوست روی آن نیز چرم مانند است. هر دو پوست و قشر روی میوه طعمی تلخ دارند؛ بنابراین میوه باید به دقت برش خورده و گوشت سفیدرنگ آن خارج گردد. معمولا پیش از برش دادن میوه آن را سرد می نمایند. سیب ستاره اغلب همراه با دیگر میوه ها مانند آناناس، انبه و مرکبات مصرف می گردد. آب سیب ستاره شیرین و به رنگ سفید شیری است.

سیب مخملی

میوه رسیده سیب مخملی طعمی مانند پنیر فاسد دارد اما بوی آن پس از پوست کندن کمتر می گردد. سیب مخملی یا مابولوس (mabolos) محصول درختی استوایی (diospyros blancoi) و بومی فیلیپین است. این میوه با رنگ قهوه ای قرمز دارای خز مخمل مانندی است که نام آن نیز از همین ویژگی گرفته شده است. سیب مخملی حداکثر 10 سانتی متر طول دارد و عرض آن نیز حدودا 12 سانتی متر است. این میوه پوستی نازک با پرزهای طلایی و گوشتی سفید صورتی دارد که نسبتا شیرین، سفت و خشک است. پوست سیب مخملی بوی زننده ای دارد اما گوشت آن بسیار خوش عطر است. در هسته میوه حدود ده دانه مخروطی شکل قرار گرفته است که هرکدام ممکن است تا 4 سانتی متر طول داشته باشند. انواع مختلف سیب مخملی در رنگ و طعم و میزان متفاوت هستند. بعلاوه گونه های بدون دانه این میوه نیز در حال حاضر موجود است. سیب مخملی به صورت تازه مصرف می گردد اما در سالاد و دسرها نیز کاربرد دارد.

یام بری/ یانگ می

یام بری (yumberry) بعلاوه بی بری چینی، وکس بری یا توت فرنگی چینی نامیده می گردد. درخت میریکا که بومی چین است میوه ای خوردنی به رنگ قرمز و بنفش به نام یام بری فراوری می نمایند. تیپ های مختلفی از یام بری وجود دارد که رنگ آن ها نیز از سفید تا بنفش متغیر است. طعم این میوه با طعم انار، توت فرنگی و کرن بری قابل مقایسه است. ظاهر این میوه کروی و حداکثر قطر آن سه سانتی متر است. پوستی زیر و برجسته دارد و رنگ گوشت آن مشابه یا روشن تر از رنگ پوست آن است. در هسته میوه دانه ای قرار گرفته است که میزان آن حدود نصف قطر میوه است. میوه های رسیده را به همان صورت می توان مصرف کرد اما در ترکیبات ژله و مربا نیز به کار می روند. حتی میوه های خشک و آب یام بری نیز در فروشگاه ها یافت می گردد.

سرخالو

لیچی (Lychee) یا سرخالو، میوه ای بومی جنوب چین است که پوسته ای سفت و محکم به رنگ صورتی-قرمز روشن دارد. این میوه در دسته های پنج تا سی تایی روی درخت رشد می نماید. درون میوه گوشته ای شفاف، سفید و شیرین قرار گرفته است که بافت آن بسیار شبیه انگور است. بعلاوه در هسته میوه، دانه ای براق به رنگ قهوه ای و شبیه مغزها است. با فشردن سرخالو میوه آن به راحتی بیرون می زند، البته دانه میوه نباید قبل از برشته شدن خورده گردد. این میوه در تهیه سالادها، پای و مربا کاربرد دارد، بعلاوه از لیچی برای تهیه چای نیز استفاده می گردد. در چین این میوه نماد عشق و احساسات است!

رمبوتان/ مژکی

رمبوتان (Rambutan) یا مژکی میوه ای بومی مجمع الجزایر مالایی در جنوب شرق آسیا و کاملا مناسب ذائقه علاقه مندان به شیرینی جات است. میوه ای آبدار و شیرین که نسبتا شبیه سرخالو است. درخت باغچه ای این میوه بسیار محبوب است و یکی از مشهورترین درخت ها در جنوب شرق آسیا به شمار می آید. نام این میوه از یک واژه مالایایی به معنای مو دار گرفته شده که علت آن نیز با توجه به ظاهر میوه واضح است. البته پس از جدا کردن پوسته مودار رمبوتان میوه ترد و گوشتی و خوش طعم آن را می بینید. طعم رمبوتان را بسیار شبیه انگور و ترش و شیرین توصیف نموده اند. اگرچه که مژکی بومی جنوب شرق آسیا است اما به سراسر دنیا صادر شده و امروزه در منطقه های با آب وهوای مشابه مانند هاوایی و مکزیک نیز کشت می گردد.

خیار شاخ دار آفریقایی

زمانی که خیار شاخ دار آفریقایی (African horned cucumber) به آمریکا صادر شد، نام دیگری روی آن گذاشتند. این میوه با ظاهر بیرونی تیغ دار و زرد رنگ به همراه گوشته سبز درونی میوه ای واقعا عجیب به شمار می آید. خیار شاخ دار غنی از فیبر و ویتامین سی است. این میوه بومی بیابان کالاهاری ِآفریقا نیز به منطقه ها دوری مانند استرالیا، شیلی و نیوزلند صادر و در آنجا کشت شده است. گوشت این میوه به رنگ سبز تیره بوده و طعم آن تلفیقی از خیار، لیمو، موز، میوه گل ساعتی و کدو تعریف می گردد! از این میوه برای تزئیین غذا و بعلاوه در ترکیب بستنی و اسموتی استفاده می گردد.

میوه ستاره/ کارامبولا

میوه ستاره یا اختری بومی اندونزی، هند و سریلانکا بوده و حاصل درختی به نام کارامبولا (carambola) - گونه ای از درختان با گل های صورتی که حتی در آمریکا رشد می نماید- است. ظاهر این میوه به گونه ای است که پس از برش های مقطعی به شکل جالب و ستاره مانندی خواهد شد. میوه زرد طلایی این درخت بسیار شیرین و بعلاوه ترد است و نیازی به پوست گرفتن ندارد. میوه ستاره ابتدا به رنگ سبز بوده و کم کم با رسیدن به رنگ زرد درآمده و البته طعم کاملا شیرین آن نیز نشان از رسیدن میوه است. میوه ستاره سرشار از ویتامین سی، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها است.

آگواژه فروت

این میوه غیرعادی از پولک هایی قرمزرنگ پوشیده شده که پیش از خوردن باید جدا شوند. آگوآژه (aguaje) بومی جنگل آمازون است و در همان جا فراوان یافت می گردد؛ البته در منطقه ها دیگری مانند آمریکای جنوبی هم درخت میوه آگواژه رشد می نماید. میوه ی زرد آن با کندن هسته بزرگ آن قابل خوردن است. این میوه منبعی عالی از ویتامین سی و آ است و گوشته آن برای درمان سوختگی نیز به کار می رود.

دوریان

میوه دوریان (Durian) یا خارگیل در جنوب آفریقا با نام پادشاه میوه ها شناخته شده و بسیار محبوب است؛ گوشته این میوه مانند پودینگی بسیار شیرین با طعم بادام توصیف شده است. این میوه بزرگ با بوی زننده ای که بسیار شبیه بوی پیاز پوسیده است و بعلاوه پوسته پر تیغ خود شناخته می گردد؛ اما طعم شیرین آن باعث شده علاقه مندان به این میوه، دوریان را تکه ای از بهشت بدانند!

منگوستین

منگوستین (Mangosteen) یا ترگیل میوه درختی همواره سبز به نام گارسینی انبه ای (Garcinia mangostana) است؛ منشأ اصلی این درخت تعیین نیست؛ اما احتمال می رود که از آسیا باشد. ترگیل پوستی سفت و چرمی مانند به رنگ قهوه ای دارد و به میزان یک سیب کوچک است. درون میوه معمولا پنج تا هفت دانه با پوششی سفید و آبدار و شیرین قرار گرفته است. طعم این میوه مشابه هلو و آناناس بوده و بعلاوه به علت داشتن طعمی بی نظیر و غنی بودن از آنتی اکسیدان ها، کلسیم، فیبر و آهن معروفیت دارد. میوه شیرین و سفیدرنگ منگوستین به تنهایی و بعلاوه در ترکیب مربا، شربت، آب میوه و بستنی مصرف می گردد. منگوستین به علت طعم شیرین و عالی که دارد ملکه میوه ها نام گرفته است. در چین از پوسته میوه برای آماده سازی چرم استفاده می گردد. گیاه منگوستین به شدت به آب وهوای استوایی وابسته است، به طوری که نهال های گلخانه ای در دمای هشت درجه سانتی گراد می میرند!

پشن فروت

پشن فروت (Passion fruit) میوه ای تخم مرغی شکل است که پوستی چروک به رنگ قهوه ای دارد و درون آن تخم هایی به همراه گوشته تا حدی مثل انار قرار گرفته است. همان طور که نام دیگر این میوه گرانادیای بنفش است و به زبان اسپانیایی گرانادیا یعنی انار کوچک. دانه های پشن فروت قابل خوردن هستند. البته گوشت ژله ای، آبدار و به شدت خوش عطر و بوی این میوه برای طعم دادن به نوشیدنی ها، سس ها و آب میوه ها به کار می رود. این میوه که بومی برزیل است در هاوایی، فلوریدا و کالیفرنیا رشد می نماید. بعلاوه منبع خوبی از ویتامین ها و آهن به شمار می آید.

میوه اژدها، پیتایا

قبل از کشف این میوه کسی چه می دانست گیاهی با گل های شبیه شعله های آتش وجود دارد که میوه هایی با ظاهر شکوفه های صورتی فراوری می نماید؟ این میوه، پیتایا یا همان میوه اژدها است که بومی آمریکای مرکزی بوده اما در چندین کشور آسیای مرکزی مانند تایلند و ویتنام نیز فراوری می گردد. این میوه که محصول چندین گونه از کاکتوس ها است در آب وهوای بیابانی رشد نموده و برعکس میوه هایی خوش طعم و آب دار دارد.

کامکوآت

کامکوآت (kumquat) میوه ای فصلی (بهار و زمستان) و جزو مرکبات بوده که از چین به اروپا آورده شده است. اگرچه کامکوآت طعمی مانند دیگر مرکبات دارد اما تفاوت آن ها با یکدیگر در این است که کامکوآت میزان ای بسیار کوچک داشته و بعلاوه به همراه پوست خورده می گردد. کامکوآت میوه ای بسیار کوچک از یک درخت همواره سبز بومی منطقه ها جنوب شرق کوهستان های چین است. امروزه برای فراوری میوه خوشمزه آن و بعلاوه ظاهر زیبایی که دارد این درخت بسیار پرورش داده می گردد. در فصل زمستان درخت کامکوآت پر از میوه های براق و نارنجی در میزان زیتون می گردد.

منبع: کجارو / mnn.com / au.hotels.com / naturespride.eu
انتشار: 10 آبان 1403 بروزرسانی: 10 آبان 1403 گردآورنده: rahdio.ir شناسه مطلب: 642

به "عجیب ترین میوه هایی که تا به حال ندیده اید (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عجیب ترین میوه هایی که تا به حال ندیده اید (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید