نسخه ای برای دیورتیکولوز

به گزارش مجله راهدیو، یکی از چیزهای بدی که متاسفانه در فرهنگ ما جا افتاده خوددرمانی است. اینکه برخی ها انتظار دارند پزشک معالج شان حتما مقادیر زیادی از انواع داروها برایشان تجویز کند، از همین نکته نشات می گیرد. بسیاری از این قبیل بیماران، اگر پزشک شان طبق خواسته آنها برایشان دارو ننویسد، خوددرمانی می نمایند!

نسخه ای برای دیورتیکولوز

نسخه ای برای دیورتیکولوز

نویسنده:دکتر پیمان ادیبی*

یکی از چیزهای بدی که متاسفانه در فرهنگ ما جا افتاده خوددرمانی است. اینکه بعضی ها انتظار دارند پزشک معالج شان حتما مقادیر زیادی از انواع داروها برایشان تجویز کند، از همین نکته نشات می گیرد. بسیاری از این قبیل بیماران، اگر پزشک شان طبق خواسته آنها برایشان دارو ننویسد، خوددرمانی می نمایند!

اجازه بدهید در خصوص دیورتیکولوز توضیحاتی بدهم.دیورتیکول در پزشکی به معنی بیرون زدگی یک ناحیه مخاطی است و به هرحالت بن بستی می گویند که در هر نقطه از بدن امکان دارد اتفاق بیفتد. آنچه تحت اسم دیورتیکولوز روده شایع است، بیرون زدگی های متعدد مخاطی به سمت خارج است. هر چه سن بیشتر گردد احتمال ایجاد دیورتیکول هم بیشتر می گردد. وقتی تعداد دیورتیکول ها زیاد گردد به آن دیورتیکولوز می گویند که بیشتر در قسمت چپ روده پدید می آید.

خیلی ها در روده عظیم خود دیورتیکول های متعددی دارند اما چون خود دیورتیکول هیچ علامتی را ندارد، متوجه آن نمی شوند و حتی اگر علامت دار هم بشوند ما توصیه درمانی خاصی نمی کنیم. تنها توصیه ما این است که با تغییر برنامه غذایی و داشتن شیوه صحیح زندگی از یبوست گرفتن پیشگیری کنید؛ مثلا توصیه می کنیم پیاده روی داشته باشید، مایعات و خصوصا آب فراوان بنوشید، مصرف غذاهای حاوی فیبر (میوه و سبزی) را در رژیم غذایی خود بیشتر کنید. گاهی اوقات، ما به سلامت دستگاه گوارش خود بی توجه هستیم و با رژیم غذایی نادرست و عدم تحرک، آن را دچار مشکل می کنیم؛ حتی در این شرایط هم بعضی از افراد دست از ترک عادت های غلط خود برنمی دارند و با انواع مسائل گوارشی روبرو می شوند.

اگر مبتلایان به دیورتیکولوز به توصیه های پزشک خود عمل نمایند با مشکل روبرو نمی شوند؛ البته بعضی موارد هم وجود دارد که علایم بیماری پدیدار می گردد، یعنی آن دیورتیکول دچار التهاب می گردد و دیورتیکولیت رخ می دهد که حالتی است شبیه به آپاندیسیت که براساس اینکه در چه سنی اتفاق بیفتد و یا چند دفعه این مشکل اتفاق افتاده باشد از نظر روش درمانی متفاوت خواهد بود. مهم ترین کمکی که بیمار می تواند به خودش بدهد، این است که به پزشک خود اعتماد و باور کند که او به صلاح و سلامت بیمارش می اندیشد.

پی نوشت ها :

فوق تخصص گوارش

منبع: http://www.salamat.comaeمنبع: راسخون
انتشار: 31 شهریور 1400 بروزرسانی: 31 شهریور 1400 گردآورنده: rahdio.ir شناسه مطلب: 96

به "نسخه ای برای دیورتیکولوز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نسخه ای برای دیورتیکولوز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید