کشف مومیایی های رنگین در مصر

به گزارش مجله راهدیو، باستان شناسان با کاوش در البَهنسا واقع در منیا به اکتشافی چشمگیر دست یافتند که از بخش مهمی از تاریخ مصر باستان پرده برداشته است. این کشف نو، گورهایی را که در دل صخره تراشیده شده اند و به دوران بطلمیوسی و رومی تعلق دارند، شامل می گردد.

کشف مومیایی های رنگین در مصر

انشنت اوریجینز در گزارشی درباره این اکتشاف نوشت در این محوطه بعضی موارد برای نخستین بار در البهنسا کشف شده است که از جملۀ آن ها به مومیایی هایی که به خوبی حفظ شده اند، تابوت هایی با طراحی پیچیده، نقاب های طلایی نفیس و مجسمه های سفالی می توان اشاره نمود. باستان شناسان امیدوارند به یاری این اکتشافات، اطلاعات بیشتری درباره آداب و رسوم و دستاوردهای هنری تمدن های باستانی به دست آورند.

این کاوش باستان شناسی مهم به همت گروهی از باستان شناسان اسپانیایی به سرپرستی دکتر استر پونس میلادو (Esther Ponce Milado) از دانشگاه بارسلونا و مؤسسه خاور نزدیک اجرا شده است.

قدمت این مجموعه مقبره ها به دوران بطلمیوسی و رومی بازمی گردد و در آن چندین مومیایی دوران رومی کشف و روش های متفاوت تدفین آشکار شد.

سلسله بطلمیوسی در 305 قبل از میلاد، یعنی زمانی شروع شد که بطلمیوس ـ ژنرال مقدونی ـ خود را پادشاه بطلمیوس یکم سوتر نامید. این سلسله نزدیک به 300 سال دوام آورد تا اینکه خاتمه در 30 سال قبل از میلاد به دست روم افتاد.

در این محوطه، گورهایی متعلق به این دوره تاریخی متفاوت وجود دارد و تغییر در نحوه خاکسپاری و اعتقادات مشهود است.

دکتر مصطفی وزیری ـ دبیرکل شورای عالی باستان شناسی مصر ـ در این باره گفت مقبره های دوران رومی که در ضلع شرقی گورستان البهنسا قرار دارند، نوع جدیدی از سبک تدفین را به نمایش می گذارند. در این سبک یک گودال در سنگ طبیعی حفاری می گردد؛ روشی که قبلاً در منطقه البهنسا دیده نشده بود.

از دیگر آثار تاریخی قابل توجهی که در این محوطه کشف شده است به بخش هایی از پاپیروس و چندین مومیایی می توان اشاره نمود که در پارچه های رنگین پیچیده شده بودند و روی بعضی از آن ها نقاب های رنگارنگ نیز وجود داشت. دو مورد از این مومیایی ها زبان هایی از جنس طلا در دهان خود داشتند.

سمت راست تصویر زبان طلا و سمت چپ تصویر نقاب خاکسپاری

ورودی این مقبره ها با آجر بسته شده است. این ورودی به اتاق بزرگی باز می گردد که در آن تابوت های خالی و یا همراه با مومیایی وجود دارد. این اتاق دارای یک چاه سنگی است که به دری بسته شده با آجرهای گلی منتهی می گردد. .

در مجموع 23 مومیایی در تابوت ها کشف شده است. از میان آن ها، چهار تابوت از جنس سنگ و به شکل پیکر انسان ساخته شده اند. در دو مورد از این تابوت ها مومیایی به همراه بطری های کوچک عطر زنانه وجود داشت.

در این مکان بعلاوه چندین بلوک سنگی متعلق به یک ساختمان ویران شده کشف شد.

انتظار می رود کاوش در این محوطه همچنان ادامه داشته باشد.

منبع: گردشبان
انتشار: 19 دی 1402 بروزرسانی: 19 دی 1402 گردآورنده: rahdio.ir شناسه مطلب: 599

به "کشف مومیایی های رنگین در مصر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف مومیایی های رنگین در مصر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید