طرز تهیه پودر انبه بدون تلخی ، 4 رسپی در فر، آفتاب، میوه خشک کن و هواپز

به گزارش مجله راهدیو، پودر انبه (amchur) از انواع ادویه و چاشنی غذاهای آسیایی است که از میوه انبه تازه به دست می آید و در ایران بیشتر جنوبی ها آشپزی از آن استفاده می نمایند. پودر انبه را در تهیه انواع غذا و ترشی می توان استفاده کرد. این ادویه را به راحتی در خانه می توانید تهیه و به مدت طولانی از آن نگهداری و بهره ببرید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه پودر انبه به چند روش مختلف و بعلاوه طرز تهیه پودر هسته انبه می پردازیم و نکات مهم در تهیه پودر انبه اصل را نیز به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پودر انبه بدون تلخی ، 4 رسپی در فر، آفتاب، میوه خشک کن و هواپز

مواد لازم برای تهیه پودر انبه خانگی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
میوه انبه6 عدد

مراحل طرز تهیه پودر انبه در فر (روش اول)

پودر انبه را دارد و آن را به عنوان چاشنی انواع غذاهای گوشتی و گیاهی، انواع سس و نوشیدنی و برای یا می توانید به کار ببرید. انبه را در آفتاب، در فر، در هواپز، روی بخاری یا شوفاژ می توانید خشک و پودر انبه را مهیا کنید.

مرحله اول: انبه ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پودر انبه، باید انبه ها را آماده کنید. بهتر است انبه ای که به کار می برید رسیده باشد. انبه رسیده طعم بهتری دارد. انبه ها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و سپس آنها را با یک دستمال به طور کامل خشک کنید تا هیچ گونه آب اضافی نداشته باشند. پوست انبه ها را جدا کنید به نحوی که گوشت آن جدا نگردد و هدر نرود. هسته انبه را نیز از آن جدا کنید.

مرحله دوم: انبه را برش بدهید

در این مرحله ضروری است تا انبه های پوست گرفته شده را برش دهید. با استفاده از یک چاقوی تیز یا کاتر، انبه ها را در مقدار بسیار نازک برش دهید. این کار را تا تمام شدن تمام انبه ها انجام دهید.

مرحله سوم: انبه ها را خشک کنید

در مرحله سوم از طرز تهیه پودر انبه، باید آن ها را به نحوی که عطر و بویشان حفظ گردد خشک کنید. فر را روشن نموده و روی درجه حرارت 150 سانتی گراد تنظیم کنید. سپس انبه های ورقه شده را در سینی فر قرار دهید و درون فر بگذارید. حدود 2 ساعت انبه ها باید در فر بمانند تا کاملا خشک شوند.

اما ضروری است تا هر یک ربع یک بار ورقه های انبه را در فر زیر و رو کنید تا کاملا یکدست خشک شوند. شما می توانید به جای فر از دستگاه مایکروویو نیز استفاده کنید.

مرحله آخر: انبه خشک شده را آسیاب کنید

در مرحله آخر پس از آنکه ورقه های انبه را از فر بیرون آوردید، کمی صبر کنید تا خنک گردد. سپس امتحان کنید که آب کاملا خشک شده اند یا خیر. اگر احساس کردید که به مقدار کافی خشک نشده اند، این مرحله را بار دیگر تکرار کنید.

سپس ورقه های خشک شده انبه را در آسیاب برقی ریخته و پودر کنید. پودر انبه خانگی شما آماده است. پودر انبه را در ظرف خشک و تمیز درب دار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از این پودر می توانید به عنوان چاشنی غذاها، و استفاده کنید.

شما می توانید را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

دستور تهیه پودر انبه بدون فر به روش سنتی (روی بخاری، شوفاژ یا زیر نور آفتاب) (روش دوم)

اگر به فر دسترسی ندارید شما به راحتی می توانید ورقه های انبه را روی بخاری، شوفاژ یا زیر نور آفتاب خشک کنید. فقط توجه داشته باشید که روش سنتی خشک کردن انبه با نور خورشید احتیاجمند زمان بیشتری است.

مرحله اول: انبه تازه را برش بزنید

در مرحله اول از طرز تهیه پودر انبه بدون فر، انبه ها را کاملا تمیز بشویید. پوست و هسته وسط آن را جدا کنید و به صورت ورقه های بسیار نازک برش بدهید.

مرحله دوم: قطعات انبه را در سینی بچینید

یک سینی استیل انتخاب کنید و برش های انبه تازه را در سینی مناسبی بچینید. بهتر است سینی شما استیل باشد؛ چرا که سینی استیل در مقابل تابش مستقیم نور خورشید یا حرارت شوفاژ و بخاری آسیب نمی بیند و نور و حرارت محیط را بازتاب می دهد و تاثیر آن را چند برابر می نماید.

مرحله سوم: سینی را در معرض نور مستقیم خورشید یا روی شوفاژ و بخاری بگذارید

در مرحله سوم از طرز تهیه پودر انبه خانگی بدون فر، سینی را در فضایی که مطمئن هستید نور مستقیم خورشید به آنجا می تابد، یا روی شوفاژ و بخاری قرار دهید. سپس، 3 الی 5 روز صبر کنید تا انبه های شما در آفتاب کاملا خشک شوند. اگر انبه را روی بخاری یا شوفاژ قرار دادید که خشک شوند توجه داشته باشید که این مرحله فقط چند ساعت زمان می برد.

در طول مدت خشک شدن ورقه های انبه، چندین بار به آنها سر بزنید و قطعات آن را پشت و رو کنید تا هم به سینی نچسبند و هم به طور یکنواخت خشک شوند.

مرحله آخر: انبه خشک شده را آسیاب کنید

در نهایت شما می توانید با استفاده از آسیاب یا میکسر انبه های خشک شده را به صورت پودر در آورید. پودر انبه را در ظرف خشک و تمیز درب دار ریخته و در جای خشک و خنک قرار دهید.

روش تهیه پودر انبه خانگی در دستگاه میوه خشک کن (روش سوم)

مرحله اول: انبه را پوست بگیرید

در اولین مرحله از طرز تهیه پودر انبه خانگی با دستگاه میوه خشک کن، انبه ها را پوست بگیرید. انبه را با یک چاقوی بسیار تیز پوست بکنید تا قسمت گوشتی آن جدا نگردد.

مرحله دوم: انبه را برش بزنید

حالا، انبه های تازه و بدون پوست را به صورت ورقه های باریک یا قطعات کوچک برش بزنید. در عین حال، می توانید انبه تازه را به صورت درشت رنده کنید. توجه داشته باشید، ضخامت برش های انبه باید به مقدار ای باشد که در دستگاه میوه خشک کن رطوبت شان را به سادگی از دست بدهند. پس از برش زدن ضخیم آنها خودداری کنید.

مرحله سوم: قطعات انبه را در دستگاه میوه خشک کن بگذارید

برای خشک کردن انبه در میوه خشک کن باید دمای دستگاه را روی 35 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس، انبه ها را در میوه خشک کن قرار دهید و بین 4 الی 8 ساعت منتظر بمانید تا رطوبت انبه کاملا از بین برود.

مرحله آخر: انبه خشک شده را آسیاب کنید

پس از آن که از خشک شدن کامل قطعات انبه مطمئن شدید، آنها را از دستگاه میوه خشک کن خارج کنید. ورقه های انبه خانگی را در دستگاه آسیاب برقی یا میکسر بریزید و آنها را به صورت پودر دربیاورید. مثل روش های قبل، پودر انبه را در ظرف خشک و تمیز درب دار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

روش تهیه پودر انبه در هواپز (ایرفرایر) (روش چهارم)

در طرز تهیه پودر انبه خانگی در هواپز نیز درست مانند روش های پیشین و مثل ، باید انبه ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه های باریک برش بزنید. سپس، قطعات انبه تازه را در هواپز قرار دهید.

دمای هواپز را حدودا روی 100 الی 120 درجه سانتی گراد و زمان را روی 50 دقیقه تنظیم کنید. پس از گذشت 25 دقیقه، به هواپز سر بزنید و برش های انبه را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن به یک مقدار خشک گردد. در ادامه، انبه خشک را آسیاب کنید تا کاملا پودر گردد.

مراحل طرز تهیه پودر هسته انبه

شاید برایتان جالب باشد که بدانید از هسته انبه نیز می توانید در تهیه پودر انبه استفاده کنید. برای این کار انبه را از وسط به صورت طولی برش بدهید و با یک چاقوی نازک هسته را از وسط آن جدا کنید. سپس اگر قسمت گوشتی انبه روی آن به جای مانده، آنها را نیز با چاقو جدا کنید.

هسته انبه را در یک سینی استیل قرار دهید و به هر روشی که مایل هستید، با نور آفتاب، با فر، مایکروفر، هواپز، بخاری یا شوفاژ آن را خشک کنید. بعد از آنکه هسته کاملا خشک شد حالا به راحتی پوست بیرونی آن را جدا کنید و هسته داخلی را بیرون بیاورید. مغز هسته های خشک شده انبه را با دستگاه آسیاب برقی به راحتی آسیاب کنید و پودر هسته انبه را تهیه کنید.

از پودر هسته انبه برای ، و می توانید استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که هسته انبه را به همراه گوشت آن آسیاب نکنید. چون پودر هسته انبه مقداری از تلخی را در خود دارد و روی طعم پودر انبه تاثیر خواهد گذاشت.

نکات مهم در طرز تهیه ادویه پودر انبه به روش خانگی

  • ورقه های انبه را می توانید در مایکروفر خشک کنید یا در دستگاه خشک کن قرار دهید و همچون میوه خشک کنید. به این ترتیب میوه خشک انبه به صورت چیپس انبه خواهید داشت.
  • پودر انبه تهیه شده به روش خانگی کاملاً طعم متفاوتی دارد. در عین حال شما مطمئن هستید که مواد دیگری مثل نگهدارنده مواد غذایی به آن اضافه نشده است.
  • حتما از انبه های رسیده و شیرین در طرز تهیه پودر انبه استفاده کنید. اگرچه انبه های کال زودتر خشک می شوند و پودر انبه زودتر به دست می آید اما عطر و طعم زیادی نخواهد داشت.
  • برای اطمینان از خشک بودن کامل انبه ها، یک اسلایس از آنها را بین دستانتان فشرده کنید اگر به راحتی پودر شد مقدار خشک شدن آنها کافی است؛ در غیر این صورت مجددا باید زمان بدهید تا خشک شوند.
  • پودر انبه را در یک ظرف درب دار، خشک و تمیز بریزید و در جای خشک و خنک و تاریک از آنها نگهداری کنید. با این شرایط از پودر انبه به مدت طولانی می توانید استفاده کنید.
  • در طرز تهیه پودر انبه با پوست انبه، احتیاج به جدا کردن پوست انبه از آن نیست. اگر پوست انبه تازه و نازک است می توانید انبه ها را با پوست برش بزنید و خشک کنید.
  • مدت زمان اعلام شده برای خشک شدن انبه حدودی است و به مقدار رطوبت محیط و قدرت دستگاه شما بستگی دارد.
  • طبع پودر انبه گرم است و به عنوان ادویه گرم و معطر در طبخ ماهی و مرغ برای از بین بردن بوی زهم ماهی و بوی زهم مرغ و برای طعم دار جوجه کبابی استفاده می گردد.
  • طرز تهیه پودر انبه برای سس فلافل و برای ترشی انبه نیز مانند مراحل بالا است. از پودر انبه برای تهیه سس انبه نیز می توانید استفاده کنید.
  • هر چقدر زمان مورد احتیاج برای خشک کردن انبه در هواپز را کمتر و دمای آن را بالاتر در نظر بگیرید، انبه های شما بهتر خشک می شوند.

فوت و فن های خوشمزه شدن پودر انبه

چرا پودر انبه تلخ می گردد؟

پودر انبه طعم ترش و شیرین دارد. اما خود میوه انبه به طور کلی کمی تلخی دارد به همین علت ممکن است پودر انبه نیز کمی به تلخی بزند. بهتر است از این چاشنی در تهیه غذاها به مقدار زیاد استفاده نگردد. در ضمن اگر از انبه های کال و نرسیده استفاده کنید یا هسته انبه را نیز با گوشت آن پودر کنید مقدار تلخی پودر انبه افزایش پیدا می نماید.

چه کار کنیم تا پودر انبه طعم بهتری پیدا کرد؟

  • از انبه تازه، رسیده و باکیفیت بالا استفاده کنید.
  • انبه ها را به خوبی بشویید و خشک کنید.
  • از روش های مناسب خشک کردن با درجه حرارت مناسب استفاده کنید، مراقب باشید انبه نسوزد.
  • پودر انبه را در ظرف درب دار و در محیط خشک و خنک نگهداری کنید تا طعم آن تغییر نکند.

پودر انبه چه خواصی دارد و چرا باید آن را مصرف کرد؟

  • پودر انبه به هضم غذا یاری می نماید.
  • به بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری می نماید.
  • باعث درمان کم خونی می گردد.
  • به درمان زخم معده یاری می نماید.
  • چربی پوست را کاهش می دهد.
  • به بهبود سرفه های خشک ناشی از سرماخوردگی یاری می نماید.
منبع: افق کوروش
انتشار: 5 دی 1403 بروزرسانی: 5 دی 1403 گردآورنده: rahdio.ir شناسه مطلب: 684

به "طرز تهیه پودر انبه بدون تلخی ، 4 رسپی در فر، آفتاب، میوه خشک کن و هواپز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پودر انبه بدون تلخی ، 4 رسپی در فر، آفتاب، میوه خشک کن و هواپز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید